• Header 01

Szlovákiai Casting Szövetség

A SIKER NEM JÖN EL UTÁNUNK, KELL UTÁNA MENNI ÉS ÉRTE KÜZDENI

A Castingsport a sporthorgászat versenysportága, amelynek alapjait Angliában és az Egyesült Államokban helyezték el a 19. században, amikor is kereskedelmi célú sportfelszereléseket teszteltek egy zöld réten. 

zakladateliaEz a sport nem a halfogásáról szól, hanem a súlyok és legyek táv- és céldobásáról. A Versenyzők 9 sportágban versenyeznek, külön a dobásra vagy legyezésre gyártott horgászbotokkal. A versenyszabályokat a Nemzetközi Casting Sport Szövetség (ICSF) határozza meg, amely jelenleg világszerte több mint 50 országot egyesít. Külföldön a Casting sport elnevezés használatos. Szlovákiában nevezetesen Samuel Ivaška, Frantisek Stejskal, Vojtech Kusenda, Vojtech Gecző, Mészáros Otokar, Ladislav Chmelko alapították és fejlesztették ezt a sportot.

A szlovák versenyzők kezdeményezésére 1992. december 1.-én polgári egyesületként megalapult Érsekujvárban (Nové Zámky) a Szlovák Castingsport Szövetség (a továbbiakban: SZRT). 1993 óta az SZRT folyamatosan biztosította az állami képviselet feltételeit és részvételét a legnagyobb európai és világversenyeken, beleértve a nem olimpiai sportok világbajnokságát is. zakladatelia01

Az SZRT 30 éves fennállása alatt az EB, VB, VJ és SéVVB bajnokságokon a szlovák sportolók 52 aranyat, 80 ezüstöt és 122 bronzérmet szereztek és 2 világrekordot állítottak fel.

 

ICSF-Logo

logo-sportaccord

logo-iwga

logo rada

Partnereink

vado

Veľkoobchod a maloobchod rybárkych potrieb

PAVOL KONKOĽ
P.K. FISHING TACKLE